Ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ προς Καμμένο και Κοτζιά για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

Ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ προς Καμμένο και Κοτζιά για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τη «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία», κατέθεσαν οι δύο αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Κουμουστάκους, την οποία υπογράφουν και άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των αρμόδιων Αρχών που εξουσιοδοτούν και ορίζουν τον Βασίλη Παπαδόπουλο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, καθώς και η σχετική αλληλογραφία ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τις Αρχές αυτών των χωρών. Υποστηρίζουν, δε, πως «είναι προφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι δεν φέρουν νόμιμες επικυρώσεις, αλλά πρόκειται για απλά φωτοαντίγραφα έγγραφα της αλλοδαπής που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Διοίκηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Την ερώτηση υπογράφουν κατά σειρά: Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου και Σάββας Αναστασιάδης.

Αναλυτικότερα οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν τα εξής ερωτήματα:

– Γιατί κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάζει ως συμφωνίες ο κ. Καμμένος δεν φέρει τις κατά νόμον προβλεπόμενες επικυρώσεις;

– Έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Κοτζιάς για τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου στον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ριάντ;

– Έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τον ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία δεδομένου ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας;

«Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ενώ απευθύνει και ερωτήματα στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «πέραν των υπουργών όμως υπάρχει και ένα αμείλικτο ερώτημα που στρέφεται στον επικεφαλής τους»

– Πόσο ακόμη θα παρακολουθεί απαθής ο κ. Τσίπρας τις αποκαλύψεις για τον συναρχηγό του Πάνο Καμμένο και τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται; Δεν είναι καιρός να απαντήσει και ο ίδιος σε όσα καταλογίζονται στον Υπουργό Αμύνης;

«Οκτώ ημέρες τώρα, η σιωπή του κ. Τσίπρα για τον κ. Καμμένο δεν είναι μόνον εκκωφαντική, αλλά μοιάζει πια και ένοχη», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή