Ματαιώνεται η προγραμματισμένη τηλεμαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη τηλεμαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκο Αλιβιζάτο, επικοινώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας του να αναβληθούν κατά μια εβδομάδα οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής, εξαιτίας της πρωτοφανούς τραγωδίας στη δυτική Αττική, κάτι το οποίο φαίνεται να μην δέχθηκε η πλευρά της κυρίας Γεννηματά.

Μετά από συνεννόηση με τους δύο υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Επιτροπή αποφάσισε τη ματαίωση της προγραμματισμένης τηλεμαχίας τους και τους συνέστησε να αναστείλουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες για τις επόμενες δύο ημέρες. 

«Aισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά. 

Το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας απορρίφθηκε από την Επιτροπή, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στις 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής: 

«Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή