ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζί στη Μάνδρα, Γεννηματά – Ανδρουλάκης

Μαζί στη Μάνδρα, Γεννηματά – Ανδρουλάκης

Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέπτονται μαζί τη Μάνδρα Αττικής, η οποία μετρά της πληγές της μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρότεινε να γίνει άμεσα και γενναία με εισοδηματικές ενισχύσεις, αναστολή της πληρωμής οφειλών νοικοκυριών και επαγγελματιών προς το κράτος και τις τράπεζες, αλλά και αναστολή πλειστηριασμών.

Επιπλέον, προτείνει να προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών, αξιοποιώντας το φετινό πλεόνασμα της υπερφορολόγησης. «Δεν μπορεί να είναι η εικόνα της Ελλάδας του 21ου αιώνα να δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», είπε ακόμα η κ. Γεννηματά.

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη τηλεμαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη

Μετά από συνεννόηση με τους δύο υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αποφασίστηκε η ματαίωση της προγραμματισμένης τηλεμαχίας τους και τους συνέστησε να αναστείλουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες για τις επόμενες δύο ημέρες. «Aισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά. Το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας απορρίφθηκε από την Επιτροπή, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στις 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.