ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστημονική επιτροπή για την μελέτη της καταστροφής συγκρότησε η ΝΔ- Ποιοι συμμετέχουν

Επιστημονική επιτροπή για την μελέτη της καταστροφής συγκρότησε η ΝΔ- Ποιοι συμμετέχουν

«Η Νέα Δημοκρατία συγκρότησε ήδη μια ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην Κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα κάνω τα ίδια, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα στην ημερίδα που διεξάγεται στην Χίο.

Πλήρης Δήλωση του προέδρου της ΝΔ

«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται από μία πρωτοφανή τραγωδία στη Δυτική Αττική. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για αυτή τη μεγάλη τραγωδία, τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων, την συμπαράστασή μου σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι και σήμερα δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται για αρκετές ακόμη μέρες. Και βέβαια να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία για την αυτοθυσία με την οποία για άλλη μια φορά παρενέβησαν σε μια μεγάλη κρίση.

Δεν είναι σήμερα η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Εξ’ ορισμού την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα η Κυβέρνηση, η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια κρίση.  Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι στη Δυτική Αθήνα, στη Δυτική Αττική – είναι μια περιοχή την οποία και εγώ προσωπικά γνωρίζω καλά- έχουν συντελεστεί διαχρονικά μια σειρά από εγκλήματα. Άναρχη δόμηση, μπαζώματα ρεμάτων, πλήρης έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Έχω ήδη ζητήσει και προχωράμε στη Νέα Δημοκρατία τη συγκρότηση μιας ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και κυρίως θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις. 

Αυτό περιμένει κανείς από ένα υπεύθυνο και σοβαρό Κόμμα. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην Κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα το κάνω όμως, γιατί αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο έμπρακτα ότι σε πείσμα όλων όσων θέλουν να ισχυριστούν το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Ποιοι είναι στην Επιστημονική Επιτροπή 

Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτήθηκε σήμερα πενταμελής επιστημονική επιτροπή για να μελετήσει σε βάθος την πρωτοφανή τραγωδία στη Δυτική Αττική. Στόχος της επιτροπής είναι να εντοπίσει και να αναδείξει τις αμέσως επόμενες μέρες τα ακριβή αίτια της τραγωδίας και – κυρίως – να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή για να αποτραπούν αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον.

Στην επιστημονική επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Κωστή Χατζηδάκη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Στασινός, το μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Διονύσης Γκούτης, ο καθηγητής του ΕΜΠ, ειδικός στον σχεδιασμό υδραυλικών έργων κ. Αναστάσιος Στάμου, ο μελετητής Αντιπλημμυρικών Έργων κ. Γιώργος Κάζος και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Κων. Αραβώσης.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ. κ. Μάκης Βορίδης, Γεώργιος Βλάχος, Γεωργία Μαρίνου, Θανάσης Μπούρας, ο Τομεάρχης Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Κώστας Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Επικεφαλής Παράταξης «180 Μοίρες – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κ. Βασίλης Κορομάντζος.