O Κ. Μητσοτάκης σε ημερίδα για το προσφυγικό στη Χίο

O Κ. Μητσοτάκης σε ημερίδα για το προσφυγικό στη Χίο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη σήμερα στην Χίο, για την ημερίδα του Κόμματος που διοργανώθηκε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη για τη δύναμη της FRONTEX που επιχειρεί στο θαλάσσιο δίαυλο με την Τουρκία και η οποία απαρτίζεται από δύο σκάφη,  ένα ρουμάνικο και ένα φιλανδικό.

Ταυτόχρονα, ο Λιμενάρχης περιέγραψε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περιστατικό διάσωσης 110 προσφύγων – μεταναστών  που επέβαιναν σε δύο σωστικές λέμβους. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, ενημερώθηκε για το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων – μεταναστών, τη διαδικασία ασύλου, αλλά και για τις μεταναστευτικές ροές που έχουν σταθεροποιηθεί από την περίοδο της κοινής δήλωσης -δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να επιβιβαστεί σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και να συνομιλήσει με γυναίκες και άντρες του πληρώματος και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ στο πρόσωπό σας, τα στελέχη σας, τους άντρες και τις γυναίκες του λιμενικού σώματος για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε τη διαρκή αυτή κρίση. Λειτουργείτε με επαγγελματισμό, αλλά παράλληλα και με ευαισθησία και γι’ αυτό σας είμαστε όλοι ευγνώμονες. Η προσφορά σας αναγνωρίζεται ήδη όχι μόνο από την ελληνική κοινωνία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Το τελευταίο διάστημα άλλωστε καταγράφεται και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και χαίρομαι πολύ για τη διαβεβαίωσή σας ότι η συνεργασία με την FRONTEX είναι αποτελεσματική. Γιατί ούτε πρέπει, ούτε μπορούμε, ούτε αντέχουμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος αυτούς του προβλήματος.  Και αυτό είναι κάτι που το επαναλαμβάνω διαρκώς στις επαφές μου στην Ευρώπη. “Θυμίζω” πάντα στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στην πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο και  συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Χίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, και την Αντιπεριφέρεια του νησιού.         

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή