Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για όσους αμαυρώνουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για όσους αμαυρώνουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τους αυτόκλητους «τιμητές» του πνεύματος του Πολυτεχνείου που, κάθε χρόνο, επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική επέτειο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την 17η Νοεμβρίου.

Καθώς το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου τελεί ακόμη, εν μέρει, υπό κατάληψη από αναρχικούςκαι υπάρχει ανησυχία για την πρόκληση επεισοδίων, ο κ. Παυλόπουλος υπενθυμίζει πως «η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως – κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία – πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Προσθέτει, δε, πως υπ’ αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή