Συνάντηση εργασίας του Τομέα Οικονομικών της Ν.Δ. με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Συνάντηση εργασίας του Τομέα Οικονομικών της Ν.Δ. με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκτη επίσκεψή τους, στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), πραγματοποίησαν την Πέμπτη,  ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας.

Στη συνάντηση εργασίας που είχαν με τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ., κ. Νικόλαο Καραμούζη, καθώς και τους κυρίους Γιώργο Αρώνη, Θεόδωρο Καλαντώνη, και την κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό κλάδο και συνολικά την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

1ον. Η ορθολογική αντιμετώπιση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, πρώτιστα των «στρατηγικών κακοπληρωτών», που εμποδίζουν το τραπεζικό σύστημα, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε σταδιακή πιστωτική επέκταση.

2ον. Η όσο το δυνατόν ταχύτερη, καθολική άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, που εξακολουθούν ακόμη να υφίστανται, παρά τη σταδιακή χαλάρωσή τους.

3ον. Η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, που θα οδηγήσει στην ουσιαστική ανάκαμψη των καταθέσεων, μετά τη μεγάλη συρρίκνωσή τους τα τελευταία χρόνια.

4ον. Η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με την προώθηση της ένωσης των κεφαλαιαγορών, που στόχο θα έχει τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τις συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας για την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων τους, με στόχο μια στρατηγική πέραν των «Μνημονίων» για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή