Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη

Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές στα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 5ο Προσυνέδριο της Ν.Δ που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη», τονίζοντας πως ανακύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την καταστροφή, όπως γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα. «Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;», προσέθεσε, αναφερόμενος εμμέσως και στις ευθύνες που φέρει η περιφέρειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ν.Δ., τονίζοντας: «Συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς. Άμεσα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων. Κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας, ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς στους ανθρώπου που έχασαν το βιός τους».

«Φανταστείτε τι θα λέγανε αν αυτή η καταστροφή συνέβαινε σε εμάς. Οι ευθύνες θα διερευνηθούν, γιατί περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου. Αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης», συμπλήρωσε.

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για 10 λεπτά, χωρίς να μπει καν στη Μάνδρα, για να δει το μέγεθος της καταστροφής και να συζητήσει με τους κατοίκους. Πάντα απών. Απών από τις πυρκαγιές. Απών από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού», ανέφερε σε ίδιο μήκος κύματος στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για 10 λεπτά, χωρίς να μπει καν στη Μάνδρα για να δει το μέγεθος της καταστροφής και να συζητήσει με τους κατοίκους. Πάντα απών. Απών από τις πυρκαγιές. Απών από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού.

   

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή