Μετωπική με φόντο τη Δυτ. Αττική στη Βουλή

Μετωπική με φόντο τη Δυτ. Αττική στη Βουλή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα και της τροπολογίας για έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα χθες στη Βουλή, καθώς άπαντες παρά τις σοβαρές επιμέρους ενστάσεις συμφωνούν στην ανάγκη έστω και της πιο μικρής στήριξης των αδύναμων, δεν μπόρεσε να κρύψει τη διαρκώς κλιμακούμενη πόλωση στο πολιτικό σκηνικό: κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και ειδικότερα οι κ. Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης συγκρούστηκαν εκ νέου μετωπικά, αυτή τη φορά με αφορμή τις δραματικές επιπτώσεις της φονικής πλημμύρας στη Δυτική Αττική.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η αιτία του κακού βαρύνει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνοντας πως η σημερινή σε όλα τα επίπεδα έπραξε και πράττει όλα όσα πρέπει σε ανάλογες καταστάσεις, ενώ δεν απέφυγε να προσφέρει κάλυψη και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Στον αντίποδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε κυβερνήσεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε για τις ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης τόσο για όσα δεν έχει κάνει όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία τα τελευταία τρία χρόνια όσο και για την προβληματική διαχείριση της τωρινής κρίσης, μετά την εκδήλωσή της. Οξύτατη κριτική για τους ίδιους λόγους στην κυβέρνηση άσκησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί, που έλαβαν επίσης τον λόγο.

«Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε σε έναν υπό εξέλιξη ή και κατάρτιση τώρα σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων, σε βάθος πενταετίας.

«Είκοσι νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, αλλά και ανάλγητοι», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτός όλων των άλλων αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα –όπως η κατάσταση στα Εξάρχεια και η δράση του «Ρουβίκωνα», με την πρόσφατη εισβολή μελών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας– επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή.

Ως προς το τελευταίο, πάντως, αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, σύμφωνα με την οποία διεξάγονται έρευνες στο Πεντάγωνο διότι, όπως είπε, κάποιοι ήξεραν εντός του υπουργείου για την εισβολή αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή