Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το ΚΚΕ

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το ΚΚΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει το ΚΚΕ την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. H εκδήλωση χωρίζεται σε δύο μέρη: την κεντρική πολιτική ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τη μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε», που θα ακολουθήσει. Οπως επισημαίνεται στο βίντεο του κόμματος για την εκδήλωση, «υπερασπιζόμαστε την Οκτωβριανή Επανάσταση από τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία».

Παράλληλα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει «καλλιτεχνικό διαγωνισμό δημιουργίας γλυπτών μνημείων για τους ιστορικούς και μαρτυρικούς τόπους εξορίας και φυλακών της Μακρονήσου και της Γυάρου». Απευθύνεται πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό προς τους εικαστικούς καλλιτέχνες, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), «που θέλουν με το έργο τους να αναδείξουν το μεγαλείο της ακαταμάχητης λαϊκής θέλησης και δύναμης, όπως εκφράστηκε από τους αλύγιστους της Μακρονήσου και της Γυάρου».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και για τη διεξαγωγή του ορίστηκε επιτροπή που αποτελείται από την Αλέκα Παπαρήγα, τον γλύπτη Μπάμπη Δαραδήμο, την καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ντίνα Κώτσιου, την πρόεδρο της ΕΕΤΕ Εύα Μελά και την ιστορικό τέχνης Αλεξάνδρα Τζέρμπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή