Πρ. Παυλόπουλος και Π. Καμμένος στην Ημέρα των Ε.Δ.

Πρ. Παυλόπουλος και Π. Καμμένος στην Ημέρα των Ε.Δ.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στη δήλωσή του εξήρε την αυτοθυσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο να αμφισβητήσουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, εστιάζοντας στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίον οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ αναφέρθηκε και στην κοινωνική προσφορά τους, όπως στην πρόσφατη τραγωδία στη Δυτική Αττική, όπου η συνεισφορά των Ε.Δ. υπήρξε πολύτιμη. Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα τα οφειλόμενα προς αυτούς να τα αποδώσουμε».

Γερμανικές αποζημιώσεις

Από την πλευρά του, ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στις δηλώσεις του επανήλθε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων – επανορθώσεων, λέγοντας πως συζήτησε για το ζήτημα με τον κ. Παυλόπουλο. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως στο εν λόγω ζήτημα έχει γίνει «πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από ελληνικής πλευράς» και «στον κατάλληλο χρόνο και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις» αυτό «θα επανέλθει». Παράλληλα, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως ετέθη και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ανακοινώσεις για την ημέρα εξέδωσαν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στις οποίες αναφέρονταν στον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή