Ν.Δ.: «Απολογούμενος» και ο πρωθυπουργός

Ν.Δ.: «Απολογούμενος» και ο πρωθυπουργός

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και όμως. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο έσπασε τη σιωπή του, αλλά και έβαλε εαυτόν στο ίδιο “σκοτεινό” κάδρο με τον κυβερνητικό του εταίρο». Για τη Ν.Δ., η σπουδή του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την αναβολή (δεύτερη στη σειρά) της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης των «γαλάζιων» βουλευτών για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, συνιστά κάλυψη του Πάνου Καμμένου και τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι δύο εταίροι πηγαίνουν «χέρι χέρι». Υπό αυτό το πρίσμα, όπως το έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το βράδυ στην έναρξη της ομιλίας του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. για την καθημερινότητα και την ασφάλεια, η παρουσία του πρωθυπουργού στη συζήτηση, που μετατέθηκε πλέον για την ερχόμενη Δευτέρα, είναι «καλοδεχούμενη», καθώς η ηγεσία της Πειραιώς θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας μπαίνει στη θέση του απολογούμενου.

«Επειτα από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρεται μία σειρά από ερωτήματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζοντας με μεγάλη δόση ειρωνείας τη ρήση του κ. Καμμένου «μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι». «Τους λέμε λοιπόν ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται και ότι προφανώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε τη στήριξη του πρωθυπουργού, εξ ου και το αίτημα για αναβολή. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Πειραιώς για τη μετάθεση της συζήτησης, καθώς προετοιμαζόταν εδώ και μέρες για τη σημερινή «μητέρα των μαχών», για την οποία οι επτά επερωτώντες βουλευτές είχαν λάβει οδηγίες από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ο πόλεμος των ανακοινώσεων δεν άργησε να ξεσπάσει. Η Ν.Δ. μίλησε για «πανικό» του κ. Καμμένου που μεταδίδεται στον πρωθυπουργό και θύμιζε το παράδοξο της 17ήμερης πρωθυπουργικής σιωπής. Η Πειραιώς διεμήνυε ότι δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της συζήτησης και έβαζε στο κάδρο των ευθυνών και τον Νίκο Βούτση, καλώντας τον να συμπεριφερθεί όπως επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος. Και αυτό, διότι δεν δικαιολογείτο αναβολή, εφόσον η συζήτηση δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών –παρότι θεωρείτο μάλλον βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρούσε σε κάποια παρέμβαση στη σημερινή συζήτηση–, αλλά και επειδή η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι δεν ήταν επίσημη και, άρα, θα μπορούσε αυτή να επαναπρογραμματιστεί. «Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του, ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στη Βουλή όποτε το επιθυμεί. Αλλωστε, το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» σημείωναν προφητικά, όπως και έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή