ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Κοτζιάς για τα απόρρητα έγγραφα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Επιμένει ο Κοτζιάς για τα απόρρητα έγγραφα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με νέα δήλωσή του υπενθύμισε τον νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και επισήμανε ότι «κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

«Κάλεσα την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα. Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε:

«Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;»

«Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους», πρόσθεσε.