Νέος προγραμματισμός για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή

Νέος προγραμματισμός για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανατροπή» σημειώθηκε σήμερα στον από ημερών ανακοινωθέντα προγραμματισμό αναφορικά με τη συζήτηση και έγκριση του Προϋπολογισμού, με τον νέο σχεδιασμό να είναι «πρωτότυπος», αφού προβλέπει μη ενιαία χρονολογικά κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ως γνωστόν, η κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία που έχει χαρακτήρα ουσιαστικά παροχής ψήφου εμπιστοσύνης για την κάθε κυβέρνηση, είχε οριστεί για το πενθήμερο 18-22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο σήμερα, επικαλούμενος «εμπόδια» που –όπως είχε- δεν είχαν συνυπολογιστεί, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης εισηγήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων τον ακόλουθο προγραμματισμό: Εναρξη συζήτησης την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, συνέχισή της την Τρίτη και την Τετάρτη 12/13 του μηνός. Το βράδυ της Τετάρτης θα διακοπεί και θα συνεχιστεί την Δευτέρα 18/12, προκειμένου να ολοκληρωθεί με την ψήφιση το βράδυ της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου.

Η διακοπή κρίθηκε «επιβεβλημένη» επειδή υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού το διήμερο 14-15/12 στο εξωτερικό. Νωρίτερα, προκειμένου –όπως εισηγήθηκε η ΝΔ- να διεξαχθεί πραγματικά ενιαία η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού όπως πάντα συμβαίνει, θα απουσιάζει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου στις ΗΠΑ, οπότε συζήτηση τέτοιου θέματος δίχως την παρουσία και συμμετοχή του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, απορρίπτεται για προφανείς λόγους.

Ως προς την «επίσπευση» της ημερομηνίας ψήφισης προβλήθηκε η ανάγκη να δημοσιευθεί ο ψηφισθείς Προϋπολογισμός στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «κατ’ ελάχιστον ως τις 20 Δεκεμβρίου», ώστε να δρομολογηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καταβολής συντάξεων και επιδομάτων πριν από το τέλος τρέχοντος έτους – όπως χαρακτηριστικά ελέχθη. Τελικώς ο νέος αυτός, δίχως προηγούμενο, σχεδιασμός εγκρίθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων κατά πλειοψηφία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή