ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς ήρθαμε στη Βουλή για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ο κύριος Τσίπρας, όμως, δεν απάντησε σε κανένα από τα έξι ουσιώδη ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κ. Μητσοτάκης» ανέφεραν πηγές της ΝΔ για τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το πρώτο και βασικό ερώτημα, στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία. «Κατά την κυβέρνηση έγιναν όλα τέλεια. Εφόσον έγιναν όλα τέλεια, τότε γιατί δεν εισέρρευσαν στα ταμεία του Δημοσίου 66 εκατομμύρια ευρώ; Τι είναι αυτό που φταίει που τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν;» πρόσθεσαν.

Δεύτερο ερώτημα, στο οποίο ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξής: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Στις 21 Αυγούστου του 2017 ήρθε στην Ελλάδα το κλιμάκιο των εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν πενταμελές. Σε αυτό, όμως, δεν περιλαμβανόταν ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός «αποκάλυψε» μία αλληλογραφία με τον πρέσβη, στην οποία εμφανιζόταν ακόμη ένας μεσάζων. «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να διαλέξουμε ποιος είναι ο… ομορφότερος μεσάζων. Εμείς εδώ ήρθαμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, να τηρήσουμε τον νόμο που προβλέπει ότι gοverment to gοverment δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Και αυτό ακριβώς πιστοποιεί ο κ. Βίτσας με την τοποθέτησή του, την οποία ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στα πρακτικά» επισήμαναν οι πηγές της ΝΔ και επέμειναν ότι «σε συμφωνίες κυβέρνησης με κυβέρνηση, σε συμφωνίες διακρατικές, σε συμφωνίες government to government δεν χωράνε μεσάζοντες. Είτε λέγονται Παπαδόπουλος, είτε λέγονται αλλιώς».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητήσουμε ποιος άλλος ενδιαφέρθηκε γι' αυτό. Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων. Και με την ομιλία του πρωθυπουργού εμφανίστηκε και άλλος. Αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του νόμου, υπογράμμισαν οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσαν: «Το πιο σημαντικό για τη ΝΔ είναι το πολιτικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και το οποίο περιμένουμε να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό: Τα γνώριζε αυτά ο κ. Τσίπρας; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχε μεσάζων και άλλος μεσάζων; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς είχε συμβεί; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε ο κ. Παπαδόπουλος τον Αύγουστο που ήρθε το κλιμάκιο της Σαουδικής Αραβίας; Και εν τέλει πού είναι η συμφωνία; Πού είναι τα λεφτά;».

Αναφορικά, τέλος, με τα έγγραφα που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι προκύπτει πως από τις 31 Αυγούστου του 2016 οι Σαουδάραβες έχουν επιφύλαξη για τον κ. Παπαδόπουλο. Ακόμη, τόνισαν ότι «ο κ. Καμμένος είχε σήμερα την αφέλεια να καταθέσει και το σημείωμα του πρέσβη της Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται government to gοverment».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή