«Ζωντανή» η συμφωνία, λέει ο Καμμένος

«Ζωντανή» η συμφωνία, λέει ο Καμμένος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, έτσι όπως σχεδιάστηκε και προωθήθηκε από την κυβέρνηση είναι «ζωντανή» και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας –όπως προσωπικά διαβεβαίωσε πολλές φορές ο κ. Π. Καμμένος κλείνοντας τις παρεμβάσεις του χθες, κατά τη μακράς διάρκειας συζήτηση επερώτησης της Ν.Δ. στη Βουλή– με διαρκείς πιέσεις του προς τη σαουδαραβική πλευρά ζητεί την υλοποίησή της.

Είχε προηγηθεί μακρά τοποθέτησή του, μέσω της οποίας ο κ. Καμμένος υποστήριξε για πολλοστή φορά ότι όλα όσα έπραξαν ο ίδιος και η κυβέρνηση επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι νόμιμα, ορθώς δρομολογηθέντα, και προς το συμφέρον της χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα είναι που έκανε λόγο για «παραμύθι» περί σκανδάλου: «Το παραμύθι του ψεύδους, της κατασυκοφάντησης, της λασπολογίας που φθάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας τελειώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Παρουσιάζετε μια καθ’ όλα νόμιμη συμφωνία, διακρατική, πώλησης πυρομαχικών ως διαφθορά. Είναι διακρατική συμφωνία και δεν υπάρχει κανείς μεσάζων. Τα χρήματα που θα φύγουν ή θα έφευγαν από τη Σαουδική Αραβία από τον λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών θα πήγαιναν στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων δεν υπάρχει», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Ως προς το ζήτημα του αντιτίμου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε: «Εγινε μια προσφορά σε πενταπλάσια από την τιμή αγοράς απαξιωμένων πυρομαχικών, τα οποία θα πληρώναμε σε λίγα χρόνια για να τα καταστρέψουμε και την αποδεχθήκαμε.

Αναφορικά με το ζήτημα της εγκυρότητας της παρουσίας του κ. Β. Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Καμμένος επανακατέθεσε έγγραφα τα οποία είχαν γίνει ήδη γνωστά, βάσει των οποίων –όπως είπε– πιστοποιείται το έγκυρο της εν λόγω εκπροσώπησης, ενώ απαντώντας και σε σχετικές αιτιάσεις περί του αντιθέτου, ανέφερε ότι είναι λευκό το ποινικό του συγκεκριμένου εκπροσώπου.

Τέλος, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, με απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του. Για να συνεχίσει λέγοντας πως εκείνος που τον απείλησε –όπως είπε– ήταν έμπορος όπλων ονόματι Πατεράκης. Οπως προκύπτει από γραπτή ανακοίνωση του κ. Γ. Πατεράκη, που υπογράφει ως σύμβουλος επιχειρήσεων, με αφορμή παλαιότερη ανάλογου περιεχομένου δήλωση του κ. Καμμένου (ότι είναι «έμπορος όπλων») είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, δηλώνοντας ότι ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τον θίγει. Ο κ. Πατεράκης προαναγγέλλει, επίσης, προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή