Πολιτικό συμβούλιο αποκτά το Κίνημα Αλλαγής

Πολιτικό συμβούλιο αποκτά το Κίνημα Αλλαγής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο θεσμοθετημένο όργανο του νέου φορέα είναι γεγονός, καθώς όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά χθες, μετά τη συνάντησή της με τον Γ. Καμίνη, αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει τo «πολιτικό συμβούλιο» του Κινήματος Αλλαγής. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαιτέρως φειδωλή και παρέκαμψε τις ερωτήσεις, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις. Το εν λόγω όργανο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα είναι μικρό και θα αποτελείται από τους βασικούς συντελεστές του εγχειρήματος, υπό την κ. Γεννηματά. Αυτό σημαίνει πως αναμένεται να συμμετάσχουν οι Στ. Θεοδωράκης, Ν. Ανδρουλάκης, Γ. Καμίνης, Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος και ίσως κάποια πρόσωπα ακόμα από κινήσεις. Το εν λόγω όργανο θα έχει ουσιαστικά την ευθύνη για την «κεντρική πολιτική γραμμή», ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται και η στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις υπήρξαν μετά την ανακοίνωση του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής» από τη Φώφη Γεννηματά και τον Στ. Θεοδωράκη. Ο κ. Καμίνης χθες, μετά το πέρας της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως οι αποφάσεις «πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά», αναφορά που ερμηνεύεται ως ήπια μεν, σαφής δε, αιχμή για την πρωτοβουλία ανακοίνωσης του ονόματος. Σαφώς πιο επιθετικός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Θέμα) σημείωσε πως «δεν ξεκινήσαμε καλά», προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει τη δική της πρόταση για το όνομα του νέου φορέα. Την ίδια ώρα, ο Ν. Ανδρουλάκης μπορεί να επικοινώνησε με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς εκφράζοντας τη συγκατάθεσή του για τα «βαπτίσια», σε συνομιλητές του ωστόσο σημείωνε δηκτικά πως ενημερώθηκε για το όνομα από τα ΜΜΕ. Υψηλόβαθμες πηγές της Χαρ. Τρικούπη σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σημείωναν πως σε έναν πολυτασικό φορέα είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πρόεδρο. Συμπλήρωναν, δε, πως όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να καταθέσει την άποψή του στο συνέδριο.

Ο κ. Βενιζέλος

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων (swaps) ύψους 25,47 δισ. ευρώ του ελληνικού Δημοσίου που είχαν προκύψει από το PSI, έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας για μία «πανηγυρική πράξη απόλυτης, εκ των υστέρων, υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή