Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» αποκτά το Ευρωκοινοβούλιο

Αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» αποκτά το Ευρωκοινοβούλιο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίθουσα με το όνομα του «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», θα υπάρχει από σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πραγματοποιεί τελετή ονοματοδοσίας στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ θα μιλήσουν για το πολιτικό έργο και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την τελετή θα κλείσει με μια σύντομη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ταγιάνι θα πραγματοποιήσει και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλακέτας που θα κοσμεί την είσοδο της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και στην οποία θα αναγράφονται αποσπάσματα από έργα των Κωστή Παλαμά, Βίκτορος Ουγκό και Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε τα οποία συνήθιζε να επικαλείται ο πρώην Πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται, εκτός από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – Gourdain, η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη – Μαυραγάνη, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και μέλη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, έξω από την αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», αναγράφονται τρία αποσπάσματα από ποιητικά έργα των Παλαμά, Γκαίτε και Ουγκό, καθώς όπως αναφέρει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο πατέρας της λάτρευε την ποίηση:

– «Xρωστάμε σ´όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». Η Λειτουργία δεν Τέλειωσε, Κωστής Παλαμάς.

– «Το χαρακτηριστικό της αλήθειας είναι η έλλειψη αυταρέσκειας» Βίκτωρ Ουγκό.

– «Γιατί θες περί άλλα να τυρβάζεις; Κοίτα, την ευτυχία δίπλα σου θα βρεις. Μάθε πώς την ευτυχία να αρπάζεις, Γιατί είναι πάντα σε απόσταση αφής»  Ανάμνηση, Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή