Επίθεση Καμμένου σε Τουρκία: «Μετατρέπεται σε δεύτερο Ιράν»

Επίθεση Καμμένου σε Τουρκία: «Μετατρέπεται σε δεύτερο Ιράν»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος προς την Τουρκία ενόσω οριστικοποιήθηκε η επίσημη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα για τις 7-8 Δεκεμβρίου.

Σε ομιλία του σε ημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με θέμα «Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις», ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη γείτονα χώρα για «μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική», ενώ υποστήριξε πως μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας. 

«Η Εθνική μας Στρατηγική προσβλέπει στη διατήρηση και ενίσχυση του ρόλου μας ως πυλώνα σταθερότητας, και όποια χώρα επιθυμεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή δεν έχει παρά να ενισχύσει αποφασιστικά τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές μας. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εύλογο να διερωτηθεί κάποιος: Γιατί η Ελλάδα είναι ενδεχομένως πιο σημαντική στην περιοχή από άλλες χώρες για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, από όσο π.χ. η Τουρκία;», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: η Τουρκία είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα. Ωστόσο, -δυστυχώς κατά τη γνώμη μου- καταβάλει σημαντική και εργώδη προσπάθεια, ώστε να χάσει κάθε φίλο και σύμμαχο που έχει. Έχοντας αναπτύξει μια μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, έχει κάνει την πολυδιαφημισμένη πολιτική του "zero problems with the neighbours" να έχει εξελιχθεί σε "no neighbours with zero problems".

«Η προσχηματική της επιχειρηματολογία περί πολυπολιτισμικότητας και ανεκτικότητας, καταρρέει καθημερινά μέσα από μια καλά σχεδιασμένη πολιτική, που είχε ως αποκορύφωμα την τέλεση ισλαμικής λειτουργίας και το διορισμό μόνιμου ιμάμη στον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη», συνέχισε ο κ. Καμμένος. «Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ότι οι διαρκείς και άοκνες προσπάθειες του κυρίου Κρις Σπύρου και της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας τις οποίες θα ήθελα να επαινέσω, για την τέλεση ορθόδοξης χριστιανικής λειτουργίας στην Αγία Σοφία καθίστανται πιο επίκαιρες από ποτέ, δίνοντας μια ευκαιρία στον Πρόεδρο της Τουρκίας να αποδείξει αν πράγματι εννοεί όσα λέει περί ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας», ανέφερε αιχμηρά ο υπουργός. 

Σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε τα λόγια κορυφαίου Αμερικανού αναλυτή και εν ενεργεία πολιτικού, τον οποίο δεν ονομάτισε και είπε: «Η Τουρκία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή