Μήνυμα Παυλόπουλου για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Μήνυμα Παυλόπουλου για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος.

«Οι διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 6 του Συντάγματος καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της Πολιτείας αλλά και του Κοινωνικού Συνόλου απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία:  Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Και προσθέτει : «Από το γράμμα και το πνεύμα των ως άνω διατάξεων προκύπτει ότι η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του Ανθρωπισμού  που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση.  Και, αφετέρου, της εφαρμογής της Αριστείας στην πράξη.  Και τούτο διότι Πολιτεία και Κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα Άτομα με Αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος.-»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή