Τζανακόπουλος στο CNBC για το χρέος: Θα έχουμε σύντομα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα

Τζανακόπουλος στο CNBC για το χρέος: Θα έχουμε σύντομα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου φιλοξενεί το CNBC, σε αναλυτικό ρεπορτάζ που αφορά την ελληνική οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Θα έχουμε μία συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας προκειμένου να μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς την βοήθεια των θεσμών. Νομίζω πως (η μείωση του χρέους) είναι προαπαιτούμενο για να τα καταφέρουμε».

«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνον λόγο του Brexit, αλλά και γιατί η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τις επενδύσεις τονίζοντας πως «μια σειρά θετικών παραγόντων για την ελληνική οικονομία προσελκύουν και πάλι τους Αμερικανούς επενδυτές» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε έργα στην Ελλάδα, διότι κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφέρονταν για μια οικονομία που τώρα αρχίζει να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή