Ν.Δ.: Ψηφίστε τη ρύθμιση

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογουμένως παράδοξο, αλλά συνέβη: η αξιωματική αντιπολίτευση να καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία που η ίδια έφερε και απέσυρε άρον άρον. Η πρόθεση της Ν.Δ. να υπερψηφίσει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου –σηματοδοτώντας και το πρώτο της «ναι» σε μνημονιακό προαπαιτούμενο– έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται πως «απελευθέρωνε» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κυβερνητικές παλινωδίες, εξάλλου, για την Πειραιώς, δεν είναι παρά η απόδειξη της «ατολμίας» και η αποκάλυψη του πραγματικού κυβερνητικού προσώπου που δεν ήταν ποτέ φιλομεταρρυθμιστικό.

«Η ατολμία της κυβέρνησης να ψηφίσει ακόμη και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις επιβεβαιώνεται από τα πηγαινέλα της τροπολογίας για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου», σημείωσε χθες ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. «όχι μόνο πιστεύει στην ανάγκη να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να κηρυχθεί απεργία, αλλά η εν λόγω τροπολογία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα».

Εμμέσως πλην σαφώς, η Πειραιώς έριξε το γάντι στην κυβέρνηση για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, υπέρ της οποίας έχει ταχθεί επανειλημμένως και δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην Πειραιώς θυμίζουν ότι πρόκειται για μέτρο στο οποίο αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση, το 2014. Η πρόθεση της Ν.Δ. να ψηφίσει τον συνδικαλιστικό νόμο θυμίζει και τα πρώτα αντιπολιτευτικά δείγματα του κ. Μητσοτάκη ως προέδρου της Ν.Δ., όταν είχε διαμηνύσει ότι η Πειραιώς δεν θα κάνει «τυφλή» αντιπολίτευση και θα υπερψηφίζει ό,τι θεωρεί σωστό. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. είχε υπερψηφίσει κάποια άρθρα των προαπαιτουμένων και τον Μάιο του 2016.

Κοινή εμφάνιση

Ως διάλυση της όποιας αμφιβολίας για τη συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφαση του πρώτου να μην τη συμπεριλάβει σε ένα υπουργικό συμβούλιο μιας μελλοντικής κυβέρνησής του, και την οποία ανακοίνωσε στη συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής, ερμηνεύθηκε η χθεσινή κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων, που ήταν η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο θερμός ασπασμός των δύο αδελφών και η σχετική φωτογραφία που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Τwitter η κ. Μπακογιάννη εξέπεμψαν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν σκιές στις σχέσεις τους, επιδιώκοντας προφανώς να τερματίσει και την έντονη φημολογία που έχει πυροδοτήσει η απόφαση του κ. Μητσοτάκη. Στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας που θα αναληφθεί σε συνεργασία με τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, εξάλλου, το «παρών» έδωσαν και άλλα μέλη της οικογένειας, οι κ. Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ιδρύματος αντιστοίχως.

Στο μέτωπο Καμμένου, η Μαρία Σπυράκη απέστειλε χθες το προαναγγελθέν εξώδικο κατά του Πάνου Καμμένου με αφορμή ανάρτησή του στο Τwitter, στην οποία ο ΥΠΕΘΑ επετίθετο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και, με αφορμή παλαιά της φωτογραφία, την κατηγορούσε για σχέσεις με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Στο εξώδικο η κ. Σπυράκη ζητεί από τον κ. Καμμένο να ανακαλέσει όσα ισχυρίστηκε στην ανάρτηση εντός δύο ημερών, διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή