ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τα 5 νέα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

nd-ta-5-nea-psemata-toy-alexi-tsipra-2221810

Ως κραυγαλέα απόδειξη ανακολουθίας και παντελούς έλλειψης σχεδίου θεωρεί η Νέα Δημοκρατία τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν ήταν απαραίτητο για την έξοδο της χώρας στις αγορές, και σε ανακοίνωσή της ανακεφαλαιώνει τα «5  νέα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα» ασκώντας επιμέρους κριτική. 

Για την «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια:

«Καμία καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας δυστυχώς μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχρεώνοντας την χώρα σε λιτότητα μέχρι το 2022, λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται έκανε επί 10 μήνες για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση. Την καθαρή έξοδο διέψευσε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  κ. Ντέκλαν Κοστέλο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ., προσθέτοντας ότι στις Βρυξέλλες γίνεται πλέον ανοικτά λόγος για υβριδικό Μνημόνιο.

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία για την πρώτη κατοικία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατάργησε το άρθρο 2 του ν. 4224/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά το οποίο προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού 200.000 ευρώ. Σήμερα, προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη. Με απλά λόγια όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, το ακίνητο του μπορεί να πλειστηριαστεί ανεξαρτήτως αξίας. Σημειωτέον ότι από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται», τονίζει η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση και για το κοινωνικό μέρισμα, σημειώνοντας:

«Ο μύθος του μερίσματος από τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας κατέρρευσε πλέον και από τις Βρυξέλλες. Ο κ. Κοστέλο δήλωσε επί λέξει ότι «τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017 (….)Με απλά λόγια η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να τις παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τες ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά».

Εγκαλεί επιπλέον τον Αλέξη Τσίπρα για τη δέσμευσή του περί μείωσης των φόρων καλώντας τον να «συνεννοηθεί τουλάχιστον με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα της Ελλάδας στη διαχρονική… υποφορολόγηση». 

Τέλος η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει απόδειξη κραυγαλέας ανακολουθίας της «ανερμάτιστης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τη χθεσινή δήλωση  του κ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν ήταν αναγκαίο για την έξοδο στις αγορές «όταν είναι ο ίδιος που μέχρι πρότινος είχε κάνει σημαία του την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να επιτύχει τον ίδιο στόχο».