Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Πρεμιέρα με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να αργεί ακόμα –τοποθετείται περίπου στον Μάρτιο– αλλά η πρεμιέρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι γεγονός. Σε μια «πανηγυρική», όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίαση των δύο Κ.Ο., όπου έδωσαν το «παρών» στελέχη της «όλης Κεντροαριστεράς», η πρώτη αίσθηση από όλες τις πλευρές περιγράφεται με τη λέξη «ικανοποίηση», καθώς στην αίθουσα Γερουσίας βρέθηκαν άπαντες οι υποψήφιοι για την ηγεσία, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος. Ο χαρακτήρας, δε, της συνεδρίασης σκιαγραφήθηκε από τον κ. Ν. Αλιβιζάτο, που στην ολιγόλεπτη ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε: «Νομίζω, πετύχαμε».

Αναλύοντας τις ομιλίες εντοπίζονται ενδιαφέροντα μηνύματα. Η κ. Γεννηματά αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής θα χαράξει τη δική του διακριτή πορεία, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μιλώντας αρχικά για «εικονική έξοδο» από το μνημόνιο και συνεχίζοντας επιτιθέμενη για τους πλειστηριασμούς. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η αποστροφή της περί μετώπου «συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων». Από τα βέλη της, ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε η Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για υπερσυντηρητική στροφή. Αν έμπαινε κάποιος τίτλος στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη, αυτός θα ήταν σαφώς η θέση του πως «δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε παράλληλα νέες προτάσεις μιλώντας για ακρόαση εμπειρογνωμόνων «πριν από τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις» και για «επιλογή, με διαγωνισμό, μάνατζερ για τη διαχείριση των οικονομικών».

Μετά τη συνεδρίαση η παράταξη μπαίνει σε τροχιά πορείας προς το συνέδριο, με επόμενο βήμα την πρώτη συνεδρίαση του Πολ. Συμβουλίου. Στον δρόμο αυτό τα αγκάθια δεν λείπουν. Για παράδειγμα στους κόλπους της ΔΗΣΥ υπάρχουν δύο βουλευτές, ο Α. Ιλχάν και ο Κ. Μπαργιώτας, που προέρχονται από το Ποτάμι και η μεταπήδησή τους υπήρξε επεισοδιακή. Από το Ποτάμι διαμηνύουν πως δεν θα τους άρεσε η αξιοποίησή τους στα κοινά πλέον όργανα, ενώ από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν τους βουλευτές ισότιμα μέλη του Κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή