Ευρωπαίος αξιωματούχος για Ερντογάν: Οι υποψήφιες χώρες να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες

Ευρωπαίος αξιωματούχος για Ερντογάν: Οι υποψήφιες χώρες να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσεκτική ήταν η απάντηση των Βρυξελλών στον απόηχο των  δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για την ανάγκη επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάννης. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες» είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι αυτή αποτελεί την  πρώτη επίσκεψη ενός Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από  65 χρόνια και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών να προχωρήσουν στις διμερείς σχέσεις τους και στις σχέσεις καλής γειτονίας. «Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία να διατηρήσουν τον διάλογο και την άμεση επαφή» σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «οι προσδοκίες μας σε όλες τις υποψήφιες χώρες όσον αφορά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη δέσμευση έναντι του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών είναι σαφείς σε όλους».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα και συνεργάζονται σε πολλούς τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας -για την οποία πραγματοποιήσαμε, στις 29 Νοεμβρίου, τον αντιτρομοκρατικό διάλογο ΕΕ -Τουρκίας στην Άγκυρα- και την οικονομία, -για την οποία αύριο θα φιλοξενήσουμε εδώ στις Βρυξέλλες τον οικονομικό διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας.

Απαιτείται μία εποικοδομητική προσέγγιση για τη διατήρηση των σχέσεών μας και την προώθηση των σχέσεών μας» καταλήγει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή