Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν για τη συμφωνία στο μεταναστευτικό

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν για τη συμφωνία στο μεταναστευτικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ευρισκόμενος κι εγώ στην Αθήνα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ για μια ακόμη φορά με τον Πρόεδρο Ερντογάν, με τον οποίον και συζητήσαμε τη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας στο μεταναστευτικό και σε θέματα ασφάλειας. Είναι θετικό ότι η Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας λειτουργεί και είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της, η οποία έχει ήδη θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο  κ. Αβραμόπουλος εξερχόμενος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «η ΕΕ συνεχίζει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να στηρίζει την Τουρκία για τη φιλοξενία περισσότερων από τρία εκατομμύρια προσφύγων».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή