ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή αντιπολίτευση ή προετοιμασία για το αύριο; – τι ρωτά η ΝΔ τους πολίτες ενόψει Συνεδρίου

skliri-antipoliteysi-i-proetoimasia-gia-to-ayrio-amp-8211-ti-rota-i-nd-toys-polites-enopsei-synedrioy-2222483

Τον λόγο στους πολίτες, ενόψει των εργασιών του Συνεδρίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου δίνει η Νέα Δημοκρατία, μέσω ερωτηματολογίου.

Η Πειραιώς ζητά, σε γενικές γραμμές, τις εκτιμήσεις των πολιτών ως προς τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης στη χώρα, τον πολιτικό διάλογο και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η επόμενη κυβέρνηση.

Εντονο είναι, πάντως, το «εσωκομματικό» στοιχείο, μιας και τα μέλη ερωτώνται, μεταξύ άλλων, αν τάσσονται υπέρ της σκληρότερης αντιπολίτευσης, ή αν θεωρούν ότι η Ν.Δ. πρέπει να εστιάζει στην ατζέντα για την επόμενη μέρα.

Ενα ερώτημα το οποίο αποτελεί, εν μέρει, και στρατηγικό διακύβευμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς την ίδια κατεύθυνση, άλλωστε, κινούνται και άλλα ερωτήματα, όπως το «τι πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, η ανανέωση στα στελέχη της ή η ενδυνάμωση της ενότητάς της», ζήτημα το οποίο, επίσης, αποτελεί κεντρικό αντικείμενο διαλόγου στους κόλπους των ψηφοφόρων, ειδικά επί των ημερών προεδρίας Μητσοτάκη.

Ακόμη ζητείται η γνώμη των πολιτών σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, όχι μόνο μέσω των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή («Ποιος φταίει που τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε στην Ελλάδα;»), αλλά και μέσω του τι πρέπει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία ως μελλοντική κυβέρνηση («Τι μετράει περισσότερο για μια κυβέρνηση;»,«Ποιο θα θέλατε να είναι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης;»).

Δείτε εδώ αναλυτικά το ερωτηματολόγιο.