H «Σοσιαλιστική Τάση» του Κ. Χρυσόγονου μετεξελίχθηκε σε κίνηση

H «Σοσιαλιστική Τάση» του Κ. Χρυσόγονου μετεξελίχθηκε σε κίνηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτόνομη κίνηση μετεξελίσσεται η προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείσα Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Χρυσόγονο. Το όνομα της, όπως ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, θα είναι Προοδευτική Ενωτική Κίνηση. Ο Κώστας Χρυσόγονος παρουσίασε τους στόχους και τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις της νέας κίνησης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει: 

Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από το ΣΥΡΙΖΑ, που αποφασίστηκε από ηλεκτρονική ψηφοφορία 2032 μελών, δρομολογείται η μετεξέλιξη της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση με την επωνυμία Προοδευτική Ενωτική Κίνηση.

Με την ομιλία του ο Κώστας Χρυσόγονος απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό, υπεύθυνο και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικής λύσης για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.

Ο Κώστας Χρυσόγονος αναφερόμενος στο προγραμματικό πλαίσιο της Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης, επεσήμανε ακόμη μια φορά τις παθογένειες του σημερινού πολιτικού συστήματος και κάλεσε σε ριζική αναδόμηση του κράτους.

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ, ο κ. Λουκάς Αποστολίδης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός, ο κ. Παντελής Οικονόμου, πρώην Υπουργός, ο κ. Πάρις Μουτσινάς, πρώην Βουλευτής, ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς από την Κίνηση Πολιτών Άρδην και ο κ. Φωτεινός από το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς. Επίσης με επιστολή της χαιρέτισε την εκδήλωση η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή