Η Ν.Δ. ζητεί εξηγήσεις για τη διαδρομή των πυρομαχικών

Η Ν.Δ. ζητεί εξηγήσεις για τη διαδρομή των πυρομαχικών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξακολουθούν να προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την πορεία ελληνικών πυρομαχικών προς τη Μέση Ανατολή. Χθες, αφορμή δόθηκε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, που περιέγραψε τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ως τον μόνο Ελληνα όπλα του οποίου βρέθηκαν στη Ράκα, τη μέχρι πρόσφατα «πρωτεύουσα» του ISIS στη Συρία.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η κ. Σπυράκη, παρουσιάζοντας έγγραφο της Ε.Ε., ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων των κρατών-μελών ως υπεύθυνος για την κατασκευή σφαιρών που βρέθηκαν στη Ράκα. Συγκεκριμένα, το έγγραφο προέρχεται από τον Ιούλιο του 2014 και αναφέρεται σε σφαίρες που κατασκευάστηκαν στην Αξιούπολη Κιλκίς, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του κ. Παπαδόπουλου. Κατόπιν τούτου, η κ. Σπυράκη ζητεί από την κυβέρνηση να εξηγήσει «αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα». Η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Ν.Δ. θα επιμείνει στην υπόθεση των σφαιρών έως ότου διαλευκανθεί και απηύθυνε πρόσκληση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών να ενημερώσουν για το ζήτημα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 

Ως απάντηση στη Ν.Δ., από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκδόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το όνομα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε και την αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη. «Το 2014», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες. Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα». Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για «αθλιότητα που ξεπέρασε κάθε όριο». «Είναι ντροπή για τη χώρα», αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ, «η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του υπουργού Αμυνας». Από το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι η κ. Γεννηματά έχει απαντήσει ξανά στον κ. Καμμένο για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή (27 Νοεμβρίου), χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του υπουργού Εθν. Αμυνας «ψευδείς και συκοφαντικές». Από τη Χαρ. Τρικούπη διερωτώνται για πόσο καιρό ακόμη ο πρωθυπουργός θα καλύπτει τον υπουργό Εθν. Αμυνας στο συγκεκριμένο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή