ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενταση στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

entasi-stin-epitropi-exoplistikon-gia-tin-ypothesi-tis-saoydikis-aravias-2222747

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και οι χειρισμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Αμυνας στην υπόθεση αυτή, τροφοδότησαν εκ νέου ένταση στη Βουλή σήμερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών. Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και γνωμοδότηση επί δύο άλλων διακρατικών συμφωνιών.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Β. Κικίλιας υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μπορεί να γίνεται συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών για άλλες συμβάσεις όταν εκκρεμεί ένα θέμα που διερευνά και η Δικαιοσύνη, και υπενθύμισε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν στις επιτροπές Θεσμών και εξοπλιστικών Προγραμμάτων όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην επίμαχη υπόθεση της Σ.Αραβίας.

Φέρεται να σημείωσε, μάλιστα, ότι η άρνηση της πλειοψηφίας στην ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος, εξαναγκάζει την ΝΔ για πρώτη φορά να δηλώσει «παρών» σε ψηφοφορία για εξοπλιστικά προγράμματα. Ανάλογη στάση τήρησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η ΔΗΣΥ με τον κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο να κάνει λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, εξαιτίας των όσων λέει και κάνει καθημερινά.

Φέρεται δε να υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος αντί να δίνει απαντήσεις σε μείζονα ερωτήματα, ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.