ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται

nd-i-politiki-igesia-toy-ypoyrgeioy-ethnikis-amynas-ypekfeygei-kai-kryvetai-2222771

Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται. Αρνήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να δώσει εξηγήσεις για το άκρως προβληματικό θέμα των βλημάτων και της ακύρωσης της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 65 εκ. ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού Κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος αρνήθηκε, επίσης, «μετά από σειρά εγγράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να αποφασίσει να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, ώστε να μάθει η ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση».

«Από τη στιγμή, που για μία ακόμη φορά, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να το πράξει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θεωρεί ότι σήμερα είναι μια ακόμη μέρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών σα να μην τρέχει τίποτα, η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε καν στη διαδικασία συζήτησης των δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ψήφισε παρών», συμπλήρωσε.

Η Νέα Δημοκρατία, μέσα από την τοποθέτηση του κ. Κικίλια, «επιμένει και επανέρχεται, παράλληλα με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Βουλής, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια».

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι, και πολύ προσεκτικοί», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.