ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η «συνειδητή υπερφορολόγηση» εκτόξευσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

nd-i-syneiditi-yperforologisi-ektoxeyse-tis-lixiprothesmes-ofeiles-2222789

Την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους ως αποτέλεσμα της «εσφαλμένης, αλλά συνειδητής Κυβερνητικής επιλογής να τους υπερφορολογήσει», επισημαίνουν με κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Το αποτέλεσμα της εσφαλμένης, αλλά συνειδητής Κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται, κάθε μήνα και πιο εμφατικά στα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο φτάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ. Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και συνεχίζουν:

«1 στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική η πρακτική της Κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο. Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές».

«Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγεθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής», προσθέτουν ακόμα.