Νίμιτς για ονομασία: «Tο θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί»

Νίμιτς για ονομασία: «Tο θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καλό κλίμα έγιναν οι πρώτες διαπραγματεύσεις με την καινούργια κυβέρνηση των Σκοπίων  σύμφωνα με τον διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μ. Νίμιτς  ο οποίος από τις Βρυξέλλες  τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα με συναντήσεις τον Ιανουάριο , Φεβρουάριο, Μάρτιο στην Νέα Υόρκη.

Σε ενημέρωση προς τον τύπο μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Νίμιτς και τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης Πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και των Σκοπίων Πρέσβη Βάκο Ναουμόφσκυ δήλωσε αισιόδοξος πως «τον επόμενο χρόνο το θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί».

Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν βάλει προτεραιότητα την επίλυση του θέματος της ονομασίας με τα Σκόπια να «έχει θέσει το θέμα σε υψηλή προτεραιότητα και σκοπεύει να βελτιώσει σχέσεις με Ελλάδα» πως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίμιτς «δεν υπάρχει κανένα μαγικό όνομα που μπορεί να εμφανιστεί από πουθενά και να λύσει το ζήτημα» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή