Τσίπρας για κλιματική αλλαγή: Αργοπορημένη η Ελλάδα στις αναγκαίες αλλαγές

Τσίπρας για κλιματική αλλαγή: Αργοπορημένη η Ελλάδα στις αναγκαίες αλλαγές

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, στο Παρίσι.

«Αυτή τη μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ολόκληρη η δήλωση του: 

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, να επαναβεβαιώσουμε τις δεσμεύσεις μας για την προστασία του πλανήτη, τις δεσμεύσεις μας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Δεσμεύσεις που είχαμε λάβει πριν από δύο χρόνια, πάλι εδώ στο Παρίσι. Σήμερα ξανά βρεθήκαμε στην ανάγκη να επαναβεβαιώσουμε αυτές τις δεσμεύσεις, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν είναι όλες οι χώρες που ακλουθούν τα συμφωνηθέντα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ε.Ε είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις  προκειμένου να προστατέψουν τον πλανήτη, να προστατέψουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς δεν ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως πιστεύω ότι σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια που αφορά τη δέσμευσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές  δεν περισσεύει κανείς και δεν είναι ποτέ αργά όλοι να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και τις πράξεις τους, προκειμένου όλοι μαζί να δεσμευτούμε ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον αυτού του πλανήτη, ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει προχωρήσει αργοπορημένα σε σχέση με το ότι θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει πολύ νωρίτερα τις αναγκαίες αλλαγές για την κλιματική αλλαγή, αλλά έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα με γοργούς ρυθμούς. Πιάνουμε τους στόχους του 2020, σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε και τον στόχο του 2030. Στόχος μας για το 2030 να θυμίσω είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενης ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Άλλωστε η Ελλάδα είναι σε μία τοποθεσία στον πλανήτη που έχει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και την δυνατότητα να αξιοποιήσει τον ήλιο, το νερό, τον αέρα, τον φυσικό πλούτο δηλαδή για την παραγωγή ενέργειας. Και με αυτήν την έννοια να συμβάλει στο πλαίσιο που της αναλογεί στην μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να δημιουργήσουμε μία προοπτική πιο ευοίωνη για τις επόμενες γενιές.

Αυτή την μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και πιστεύω ότι στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και ας ευχηθούμε αυτό το μήνυμα να το ακούσουν όλοι γιατί επαναλαμβάνω σε αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλλουμε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή