«Αποπροσανατολισμός με “πόθεν έσχες”»

«Αποπροσανατολισμός με “πόθεν έσχες”»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη διαμαρτυρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. προκάλεσε η κίνηση της προέδρου της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να απευθύνει επιστολή στη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία «πόθεν έσχες» για την περίοδο 2006-2015. Ο Κώστας Τσιάρας κατήγγειλε μάλιστα παραβίαση των όρων εμπιστευτικότητας και εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για τη διαρροή της επιστολής στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ left.gr.

Οπως είπε, η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ ο ίδιος, παρότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, δεν έλαβε καμία απάντηση. Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για «ομόφωνα κλεισμένη υπόθεση», καθώς η επιτροπή έχει συμφωνήσει ότι η κ. Γκραμπόφσκι δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» για την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη. Προαναγγέλλοντας ότι η Ν.Δ. θα θέσει ζήτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την «επιλεκτική διαρροή», ο κ. Τσιάρας μίλησε για κυβέρνηση που «βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο» και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει με υποθέσεις «που έχουν κλείσει».

Σε απάντησή της, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν (από τον ορκωτό ελεγκτή) υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και καταγγέλλει τον κ. Τσιάρα ότι βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή