ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αποπροσανατολισμός με “πόθεν έσχες”»

apoprosanatolismos-me-pothen-esches-2222889

Tη διαμαρτυρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. προκάλεσε η κίνηση της προέδρου της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να απευθύνει επιστολή στη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία «πόθεν έσχες» για την περίοδο 2006-2015. Ο Κώστας Τσιάρας κατήγγειλε μάλιστα παραβίαση των όρων εμπιστευτικότητας και εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για τη διαρροή της επιστολής στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ left.gr.

Οπως είπε, η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ ο ίδιος, παρότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, δεν έλαβε καμία απάντηση. Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για «ομόφωνα κλεισμένη υπόθεση», καθώς η επιτροπή έχει συμφωνήσει ότι η κ. Γκραμπόφσκι δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» για την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη. Προαναγγέλλοντας ότι η Ν.Δ. θα θέσει ζήτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την «επιλεκτική διαρροή», ο κ. Τσιάρας μίλησε για κυβέρνηση που «βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο» και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει με υποθέσεις «που έχουν κλείσει».

Σε απάντησή της, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν (από τον ορκωτό ελεγκτή) υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και καταγγέλλει τον κ. Τσιάρα ότι βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια.