Κοινωνικό μέρισμα και λοταρία αποδείξεων αναζήτησαν οι πολίτες

Κοινωνικό μέρισμα και λοταρία αποδείξεων αναζήτησαν οι πολίτες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προϋποθέσεις λήξης του κοινωνικού μερίσματος αλλά και η… λοταρία αποδείξεων που μοιράζει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους, βάσει των συναλλαγών που έχουν κάνει με κάρτες ή ηλεκτρονική τραπεζική, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναζητήσεων των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr που έχει θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της ιστοσελίδας από το υπουργείο Επικρατείας έχουν συνολικά υποβληθεί 7.600 αιτήματα και, εσχάτως, αφορούσαν τους όρους απονομής του κοινωνικού μερίσματος και ακολούθως τον τρόπο λειτουργίας της λοταρίας των αποδείξεων.

Παράλληλα, εξακολουθεί με σταθερούς ρυθμούς να ζητείται η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις σχέσεις τους με τους ασφαλιστικούς φορείς, τις εφορίες και το σύστημα υγείας, αλλά και η αντιμετώπιση της πλημμελούς εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στους χώρους εστίασης.

«Από τις 9 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας μέχρι και σήμερα, παρουσιάζεται συνεχής αυξητική τάση στην περαίωση των υποθέσεων, φθάνοντας πλέον το 71,3%, ενώ το 16,8% έχει παραπεμφθεί προς επεξεργασία στους αρμόδιους φορείς. Στην ιστοσελίδα έχει προστεθεί τέλος και μια νέα ενότητα, στην οποία δημοσιοποιούνται χαρακτηριστικές περιπτώσεις επίλυσης υποθέσεων που απασχόλησαν τη δομή μας», αναφέρει η ανακοίνωσή του υπουργείου. 

Βάσει της ανάλυσης του Υπουργείου, η πλατφόρμα δέχεται περί τα 760 αιτήματα μηνιαίως, κατά μέσο όρο δηλαδή 25 ερωτήσεις πολιτών ανά ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή