ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουλιαράκης: Εντός στόχων και οι 3 προϋπολογισμοί της κυβέρνησης

choyliarakis-entos-stochon-kai-oi-3-proypologismoi-tis-kyvernisis-2223052

Και οι τρεις προϋπολογισμοί που κατέθεσε αυτή η κυβέρνηση, έπιασαν τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογράμμισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται στην υπερφορολόγηση και στη δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, τονίζοντας ότι οφείλεται αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ.

«Κάθε προϋπολογισμός θέτει ένα στόχο. Τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και 2017 και το 2016 και το 2015, οι τρεις αυτοί προϋπολογισμοί έπιασαν το στόχο που είχαν θέσει. Και θα έλεγα τον έπιασαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Καμία άλλη κυβέρνηση πριν το 2015 δεν έπιασε στόχο προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός είναι τα δημόσια οικονομικά. Δεν θέτει ανάπτυξη, πρόβλεψη κάνει για την ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε:

«Η υπεραπόδοση του 2017, οφείλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ. Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά: Όταν δημιουργείς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, επιδεινώνεις, δεν βελτιώνεις το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Η συζήτηση είναι σοβαρή, καλώ τους βουλευτές πριν τοποθετηθούν να ρίξουν μια ματιά στον Προϋπολογισμό και να ξέρουν γιατί μιλάνε».