ΝΔ: Βιλαέτι του κ. Καμμένου το Πεντάγωνο

ΝΔ: Βιλαέτι του κ. Καμμένου το Πεντάγωνο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρωθυπουργό «να πάψει να σιωπά» και κατηγορώντας τον Π. Καμμένο ότι χρησιμοποιεί  ως βιλαέτι του το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι αυτά επιβεβαιώνουν «και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.

«Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο» γράφει το έγγραφο του Πενταγώνου που είδε το φως της δημοσιότητας»,  τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι όπως αποκαλύπτεται την ώρα της «κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης – πούλησε κρυφίως 1000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το βομβαρδισμό της Υεμένης».

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ως το πιο ύποπτο σημείο της συμφωνίας το γεγονός ότι «η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, και εγκρίθηκε αναδρομικά και κατόπιν εορτής και από το ΚΥΣΕΑ».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του Υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή