ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε που πάμε

mitsotakis-eimaste-etoimoi-xeroyme-poy-pame-2223612

«Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία κλείνουν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε την χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σκληρή ήταν και η κριτική σου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς όπως επεσήμανε «η χώρα έπιασε πάτο και ότι φέρουν όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει. «Οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στην χώρα που θα διασφαλίζει την λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Κάνοντας ακόμη, αναδρομή στην ηγεσία του κόμματος ανέφερε: «Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκατ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Εχουμε κι εμείς την ευθύνη μας για τις παθογένειες της αντιπολίτευσης: πελατειακό κράτος, διαφθορά, οικογενειοκρατία, κρατισμός, λαϊκισμός, είναι μερικά από τα δεινά. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο, η κυβέρνηση καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες, προσπαθεί να γίνει καθεστώς. Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί όλες οι παθογένειες της αντιπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθαν στην εξουσία όντας διεφθαρμένοι, στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν την κοινωνία, τα τρία χρόνια τα πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός, ο συνολικός λογαριασμός αγγίζει τα 100 δισ., δύο χρόνια ύφεσης και ένα χρόνο αναιμικής ανάπτυξης όταν όλη η Ευρώπη τρέχει εμπρός. Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν την χώρα, φέρνουν ανέχεια και ανασφάλεια».

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα μειώσει την φορολογία. «Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα του συνεδρίου στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες και τις γειτονιές της χώρας.

Ειδικότερα υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη.

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία.

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να μεταρρυθμίσει το κράτος «με αξιολόγηση παντού, χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες». «Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε την Παιδεία. Στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας δεν περισσεύει κανείς, αλλά στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Μαζί τους πεθαίνει ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σήμερα δεσμεύομαι ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια», συμπλήρωσε.

«Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.