Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον Νίκο Βούτση

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον Νίκο Βούτση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στην υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως στην υπεράσπιση του νέου ανθρώπου», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στη Βουλή ασυνόδευτα προσφυγόπουλα 12 έως 17 ετών, από τις Δομές Φιλοξενίας Σχιστού και Ελαιώνα. Σημείωσε δε ότι έως να τελειώσει ο πόλεμος, να εμπεδωθεί η ειρήνη, και να γυρίσουν στα σπίτια τους με ασφάλεια και να ξαναβρούν τις οικογένειές τους, τα παιδιά αυτά πρέπει να ξέρουν «ότι η πατρίδα τους είναι η Ελλάδα και η οικογένειά τους είναι η ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε: «Είναι ανάγκη να εργαστούμε όλοι μας τώρα και στο μέλλον, ώστε ποτέ πια να μην ξαναυπάρξουν πόλεμοι, να μην υπάρξουν διενέξεις και διωγμοί που θα διώξουν κι άλλα παιδιά από τις εστίες τους, από τις πατρίδες τους, που θα τα χωρίσουν από τις οικογένειές τους». Είναι η τρίτη χρονιά που η Βουλή υποδέχεται ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία φέτος, κατά την σάρκεια της επίσκεψής τους άκουσαν τραγούδια από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Βουλής, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος  της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή