Λεβέντης: Συγκρότηση ευρύτατης κυβερνητικής πλειοψηφίας

Λεβέντης: Συγκρότηση ευρύτατης κυβερνητικής πλειοψηφίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γνωστή παλαιότερη πρότασή του για την ανάγκη συγκρότησης ευρύτατης κυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου –όπως πιστεύει– να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας, επανέφερε εμμέσως ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων χθες, με την ομιλία του λίγο πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Μια ομιλία, πάντως, που διακρίθηκε από την επιλογή του κ. Β. Λεβέντη να αφιερώσει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της σε επικριτικές προς τη Ν.Δ. και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη αναφορές. Αυτό φάνηκε εξαρχής, όταν είδε ανεβαίνοντας στο βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης –αφού είχε ακούσει την τοποθέτηση του κ. Στ. Θεοδωράκη– να αποχωρεί από την αίθουσα της Ολομέλειας. «Ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει να απέρχεται όταν ανεβαίνω στο βήμα. Του εύχομαι να μη με χρειαστεί μόνο. Διότι αν με χρειαστεί, θα απέρχομαι εγώ. Αυτά είναι “δανεικά”», είπε ο κ. Λεβέντης, για να προσθέσει: «Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ποιος θα δώσει ψήφο στον κ. Μητσοτάκη εδώ μέσα; Θα είναι προς όφελος της χώρας αν γίνει μεγάλος συνασπισμός Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ. Θα σημάνει πρόοδο των θεσμών και ότι πολλά πράγματα πάνε προς το καλύτερο».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι ήταν εγκληματικό λάθος ότι δεν συγκροτήθηκαν οικουμενικές κυβερνήσεις αντί εκείνων που είχαν πρωθυπουργούς εν μέσω κρίσης τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά. Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και τον προϋπολογισμό, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Είναι ίδιος ο προϋπολογισμός με εκείνους των προηγουμένων κυβερνήσεων. Δεν μπορούμε άλλα χρόνια πια να επιβιώσουμε με κοψίματα μισθών, συντάξεων και με επιβολή νέων φόρων. Ο κόσμος δεν αντέχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή