ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aπειλές Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

apeiles-tsavoysogloy-gia-to-aigaio-2224070

Τρεις λύσεις υπάρχουν για να λυθεί το (κατά την Τουρκία) ζήτημα της κυριότητας σε ορισμένες βραχονησίδες στο Αιγαίο: η διπλωματική, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο και η στρατιωτική, είπε χθες κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η δήλωση αυτή του κ. Τσαβούσογλου ήλθε ως απάντηση για τις σχετικές επικρίσεις που δέχθηκε από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, αφού απαρίθμησε τις τρεις εναλλακτικές λύσεις, τόνισε ότι «εμείς συνεχίζουμε τη διπλωματία με την Ελλάδα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν δεν συμφωνήσουμε, η Βουλή θα αποφασίσει για τις εναλλακτικές και εμείς θα τις εφαρμόσουμε».

Εν τω μεταξύ, χθες, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να κάνει κατήχηση σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής κατά την επίσκεψή του στις 8 Δεκεμβρίου. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ο κ. Ερντογάν λέει: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ενα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Ολοι μαζί θα είμαστε Τουρκία».