Θεοδωρικάκος: Με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Θεοδωρικάκος: Με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατηγορώντας  την ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη.

«Τα 3 χρόνια Τσίπρα-Καμένου οι φτωχοί έχουν γίνει πιο φτωχοί κι οι πλούσιοι πλουσιότεροι…», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ» για τον Κ. Μητσοτάκη ο κ. Θεοδωρικάκος είπε χαρακτηριστικά: « δεν έχει διαβάσει καλά την ομιλία και την φιλοσοφία του κ. Μητσοτάκη η «ΑΥΓΗ». Προφανώς σε μια κοινωνία υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι και προφανώς όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τα 3 χρόνια που κυβερνά ο κ Τσίπρας και ο κ Καμμένος την Ελλάδα οι φτωχοί έχουν γίνει περισσότεροι και πιο φτωχοί. Οι πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι. Τουλάχιστον ορισμένοι.

Αυτό που είπε ο κ Μητσοτάκης είναι ότι η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο στην πολιτική της. Εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες».

Σχετικά με τους συμβασιούχους ανέφερε «νομίζω ότι είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αυτή η φάμπρικα να σταματήσει. Δεν γίνεται να έρχεται η κάθε κυβέρνηση και να βάζει τους δικούς της σε θέσεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητες.

Πρέπει να τηρείται το σύνταγμα και οι νόμοι. Επομένως άνθρωποι που έχουν κλείσει τον κύκλο που επιτρέπει η συνταγματική νομιμότητα και ο τρέχων νόμος του ελληνικού δημοσίου να απομακρύνονται από τις θέσεις τους. Ο κ Μητσοτάκης έχει φύγει πολύ μακριά από τις γνώριμες πρακτικές του χθες».

Ερωτηθείς για το αν παραμένει υπαρκτό το δίλλημα αριστεράς –δεξιάς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε «δεν θα ήθελα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα με βάσει τις δημοσκοπήσεις.  Είναι προφανές ότι η διαχωριστική γραμμή δεξιάς αριστεράς παραδοσιακά έχουν αναπτυχθεί, έχουν γκριζάρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό».

Παράλληλα, σχολίασε το «πάγωμα» του ΦΠΑ  στα νησιά από την κυβέρνηση λέγοντας πως «Δεν φτάνει αυτό».

Αναφερόμενος στην ονομασία των Σκοπίων είπε «τα πράγματα είναι καθαρά στο συγκεκριμένο θέμα.  Η Ελλάδα έχει εθνική θέση η οποία είναι χαραγμένη από την εποχή Κ. Καραμανλή από την στάση που κράτησε στο Βουκουρέστι στην οποία οφείλει να κινείται το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση η πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτό το θέμα θα πρέπει να προσέλθει με μια θέση. Δεν    υπάρχει περιθώριο για πολιτικά παιχνίδια και για μικροκομματικές λογικές ανάμεσα στα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία »

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή