Το σχόλιο Σπίρτζη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Uber

Το σχόλιο Σπίρτζη για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Uber

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολίασε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον τρόπο λειτουργίας της Uber, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ως εταιρεία μεταφορών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σπίρτζης δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος και είπε: «Τώρα να απευθυνθείτε στον κύριο Μητσοτάκη και τα στελέχη του να σας κάνουν δηλώσεις και όχι σε μένα» και πρόσθεσε:

«Με την απόφαση αυτή, αποδεικνύεται ποιοι θέλουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιοι τη θεωρούν αποικία και ψωροκώσταινα».

Η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν θα αλλάξει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εταιρεία, ωστόσο θα δώσει το πράσινο φως στις τοπικές και εθνικές ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν την Uber όπως περίπου και μια παραδοσιακή εταιρεία με ταξί.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποχρεωθεί με τη σειρά της να συνταχθεί με όσα προβλέπονται για τις ανταγωνίστριές της, όπως, για παράδειγμα, την υποχρέωση να εκδίδει ειδικές άδειες για τα οχήματά της, να τα ασφαλίζει ως επαγγελματικά κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή