Ο Γιούνκερ και ο ακροδεξιός εταίρος

Ο Γιούνκερ και ο ακροδεξιός εταίρος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προηγούμενο συνεργασίας του με τον Π. Καμμένο χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να αιτιολογήσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους υπουργούς που θα εκπροσωπούν το ακροδεξιό κόμμα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση κι αυτό είναι που έχει αξία για μένα», είπε ο κ. Γιούνκερ κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Και υπογράμμισε: «Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και όπως έχω συνεργαστεί και με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και στη Σλοβενία».

Μάλιστα, απαντώντας στη σχετική ερώτηση ο κ. Γιούνκερ αναρωτήθηκε: «Γιατί κάνουμε ολόκληρο θέμα για την Αυστρία, όταν εθελοτυφλούμε σε ό,τι αφορά άλλες χώρες;». Από την ελληνική κυβέρνηση δεν σημειώθηκε κάποια αντίδραση για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή