ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μαξίμου κατά Στουρνάρα για το «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης»

epithesi-maximoy-kata-stoyrnara-gia-to-proliptiko-programma-stirixis-2224477

Τα πυρά της κυβέρνησης δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την τοποθέτησή του περί «προληπτικού προγράμματος στήριξης», για την περίοδο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας:

«Ηδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν».

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω της ενδιάμεσης Εκθεσης της ΤτΕ, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο κ. Στουρνάρας μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Ακόμη, η έκθεση αναθεωρεί επί τα χείρω τους ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.