Σε ρυθμούς συνεδρίου το Κίνημα Αλλαγής

Σε ρυθμούς συνεδρίου το Κίνημα Αλλαγής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρώτη» του ανώτατου οργάνου του Κινήματος Αλλαγής, του Πολιτικού Συμβουλίου, είχαμε χθες, η λήξη του οποίου έβγαλε είδηση, καθώς ορίστηκε πως το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα θα διεξαχθεί το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαρτίου. Στη συνεδρίαση υπό τη Φώφη Γεννηματά, στην οποία συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τέθηκαν επί τάπητος μία σειρά από ζητήματα που κατέληξαν σε μια κοινή ανακοίνωση που αποτυπώνει την από δω και στο εξής κοινή γραμμή πλεύσης.

Εκτός από την ημερομηνία του συνεδρίου, το οποίο θα έχει στόχο να διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική πρόταση αλλά και «να διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή», αξιοσημείωτα είναι τα πολιτικά σκέλη της ανακοίνωσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην απόφαση ιεραρχείται ψηλά το θέμα της εθνικής συνεννόησης. Επαναλαμβάνεται η διατύπωση της κ. Γεννηματά κατά την πρόσφατη τοποθέτηση της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 πως «η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με κυβερνητικές συνεργασίες. Τις υπερβαίνει».

Ειδική μνεία γίνεται και στο θέμα των συνεργασιών, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος τελευταία. Και εδώ η διατύπωση δείχνει πως κυρίαρχη είναι η τάση των ίσων αποστάσεων, που υποστηρίζει η πρόεδρος του κόμματος κ. Γεννηματά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ρητώς πως «όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας, δεν είναι πια σε επαφή με τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα μας και στο πολιτικό μας σύστημα». Η τοποθέτηση των έξι πολιτικών προσώπων κλείνει, λέγοντας πως «στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο». Εκτός από την κοινή ανακοίνωση στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος και μία σειρά από ζητήματα όπως το θέμα των συνέδρων. Οπως όλα δείχνουν, οι σύνεδροι θα είναι περί τις 4.000, από τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί θα είναι εκλεγμένοι και οι υπόλοιποι αριστίνδην. Τέλος, αποφασίστηκε πως ο Σπύρος Λυκούδης αναλαμβάνει επικεφαλής του προσυνεδριακού διαλόγου, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα είναι συντονιστής του συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή