ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς για Σκοπιανό: Πολύ καλό κλίμα – Δεν θα υπάρξει ζήτημα δεδηλωμένης

n-pappas-gia-skopiano-poly-kalo-klima-amp-8211-den-tha-yparxei-zitima-dedilomenis-2225974

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ το οποίο βρίσκεται αυτή την εποχή στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.

Όπως είπε, «όσο περνούν οι μέρες πολλές πολιτικές προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου τοποθετούνται θετικά στο θέμα», ωστόσο δεν προεξόφλησε ότι το ζήτημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Πρόσθεσε ότι «σε αυτή τη φάση το κλίμα είναι πολύ καλό», ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι  δεν θα υπάρξει ζήτημα δεδηλωμένης, καθώς υπάρχει η πλειοψηφία για την επίλυση των προβλημάτων με τη γείτονα χώρα και τον ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή, βγαίνοντας από την κρίση». «Η χώρα μπορεί να διατελέσει κεντρικό παίκτη στα Βαλκάνια και αυτός είναι ένας ρόλος που κακώς τον είχαμε απαρνηθεί», τόνισε ο Ν. Παππάς

Σχολιάζοντας το θέμα των πλειστηριασμών, μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ. Παππάς έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, προσθέτοντας ότι ο κόσμος αποδέχεται ότι μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι συμπαγής, ανέφερε ο Ν. Παππάς σχετικά με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, τον απεργιακό νόμο, τα επιδόματα κ.λπ.

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σχολιάζοντας ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, με μια τιμή εκκίνησης η οποία επιτεύχθηκε από τον περυσινό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι προχωρά το νομοσχέδιο για το ραδιόφωνο και γίνονται τα κατάλληλα βήματα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων προς όλα τα νοικοκυριά.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε πως «ανοίγουμε την πόρτα για μια βιομηχανία (παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου) η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά για τη χώρα, και σε επίπεδο οικονομίας και σε επίπεδο διαφήμισης». Προσέθεσε ότι ήδη έχει γίνει με επιτυχία η μετάδοση ψηφιακού σήματος και στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, και τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες, μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να προκηρύξουν το έργο για τη συνολική ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, χώρος όπου ήδη έχουν γίνει βήματα με την ψηφιοποίηση εγγράφων κ.λπ.

Σχετικά με την οικονομία, σχολίασε ότι «έχει μπει σε μια πορεία ανάκαμψης και εμείς οικοδομούμε με σταθερά και επίμονα βήματα, μέσα από δύσκολες καταστάσεις, τους νέους θεσμούς του κοινωνικού κράτους».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)