Κατρούγκαλος, Φάμελλος, Σπίρτζης εξηγούν τα περί «κυβέρνησης και εξουσίας»

Κατρούγκαλος, Φάμελλος, Σπίρτζης εξηγούν τα περί «κυβέρνησης και εξουσίας»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για το πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την διατύπωση της κας Μπαζιάνα περί εξουσίας και κυβέρνησης έδωσαν, σχετκά ερωτηθένες, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνέκρινε τη συνέντευξη της κυρίας Μπαζιάνα με τη στάση της Χίλαρι Κλίντον, της Μισέλ Ομπάμα και της Μπριζίτ Μακρόν, που επιλέγουν να αρθρώνουν πολιτικό λόγο:  «Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, που δεν θέλουν να έχουν απλώς έναν διακοσμητικό ρόλο, να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις. Είχαμε δει την κυρία Κλίντον, η οποία είχε τελικά και η ίδια πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κυρία Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας τη δήλωσή της ότι «ο ΣYΡΙΖΑ έχει την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε (στον Σκάι) ότι ο κόσμος «έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης άλλα ακόμη δεν το έχει καταφέρει».

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το λέμε αυτό. Η εξουσία είναι κάτι βαθύτερο», ενώ σχολιάζοντας την διατύπωση της κυρίας Μπαζιάνα ότι «ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα» ο κ. Φάμελλος υποστήριξε: «αναγκαστήκαμε να πορευτούμε μέχρι τώρα με βάση τα προγράμματα, άλλα τώρα κάνουμε μια προσπάθεια να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνος με την «διάκριση» κυβέρνησης και εξουσίας στην οποία προχώρησε η κυρία Μπαζιάνα και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. «Το ζούμε στην καθημερινότητά μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην εξουσία» σχολίασε λέγοντας μάλιστα ότι συναντάει ανάλογα προβλήματα με μηχανισμούς στο υπουργείο του. «Yπάρχει μηχανισμός που μπλοκάρει, και δεν μπορούμε να κάνουμε έργο», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή