ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για Καμμένο: Οπως έφαγε όλες τις κόκκινες γραμμές θα φάει κι αυτή

mpakogianni-gia-kammeno-opos-efage-oles-tis-kokkines-grammes-tha-faei-ki-ayti-2226418

Νερό στον μύλο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα  στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, έριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις κόκκινες γραμμές του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το Σκοπιανό.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ διπλωματία, ακολουθώντας μια τελείως διαφορετική πολιτική από αυτήν που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στο Βουκουρέστι».

«Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα Σκόπια μια διαφορετική αντίληψη από αυτή που είχε ο κ Γκρουέφσκι. Και οι Αμερικανικές πιέσεις και το ότι βρίσκονται σήμερα σαν την καλαμιά στον κάμπο μετά από την απόφαση του Βουκουρεστίου, τους δημιουργεί την ανάγκη εξεύρεσης ενός πεδίου συμφωνίας με τη χώρα μας. Αυτό είναι θετικό», είπε η κ. Μπακογιάννη στον «Αθήνα 9,84» και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται με τη γνωστή της  ρητορική. Εκανε ένα βήμα προς τα εμπρός , αφού επί ένα μήνα δεν ξέραμε τι λέει,  πριν από λίγες ημέρες είχαμε μια  δήλωση του κ Κοτζιά ότι διαπραγματεύεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή τη θέση του Βουκουρεστίου, δηλαδή erga omnes, έχουμε τον κ. Καμμένο  με τις γνωστές κωλοτούμπες. Περί αυτού δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Καμμένος και  ΑΝΕΛ, προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους θα ψηφίσουν τα πάντα. Από εκεί δεν υπάρχει άρα σημαντικό πρόβλημα». 

«Ο κ Καμμένος όπως έφαγε τις κόκκινες γραμμές για τη φορολογία, τα Δωδεκάνησα , τον ΕΝΦΙΑ,  θα φάει κι αυτό, γιατί καρέκλα στο μέλλον δεν ξαναβλέπει. Αυτό όμως είναι Καμμένος, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική εν κρυπτώ διπλωματίας, μια τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που κρατήσαμε το Βουκουρέστι, ενημερώνοντας Βουλή, κόμματα και κατ εντολή Καραμανλή και  τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάνη. 

«Αρα, τώρα  δεν ξέρουμε πώς διαπραγματεύονται, τι βάζουν πάνω στο τραπέζι . Πιστεύω ότι η λύση πρέπει να είναι “ολική”, δηλαδή θα είναι μείζον λάθος αν η κυβέρνηση πει ότι σπάει τη λύση σε δύο επίπεδα, δηλαδή να βάλουμε τη γείτονα στο ΝΑΤΟ με ένα όνομα και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε για το μέλλον. Έτσι το ζήτημα θα πάει στις καλένδες», είπε ακόμα.